Over ons

Over ons

Binnen gezondheidscentrum Casa Cura werken wij sinds 2022 samen als De Doe Dokters. We verrichten kleine ingrepen in de setting van een huisartsenpraktijk wanneer uw eigen huisarts deze zelf niet uitvoert. Verwijzing naar het ziekenhuis is niet nodig, dit bespaart op de zorgkosten.

Michiel Boersma

In 1988 rondde ik, na eerst een propedeuse psychologie gedaan te hebben,  de geneeskunde opleiding af aan de Universiteit Utrecht(UU). Mijn hele artsentijd heb ik altijd veel affiniteit gehad met het doen van chirurgische ingrepen. Dit begon al toen ik als dienstplichtig arts een tweetal jaar in Seedorf (Duitsland) gelegerd was.

Na de huisartsenopleiding, ook aan de UU en de opleiding manuele geneeskunde voor artsen in Eindhoven, heb ik vanaf 1992 een 4 tal jaren waargenomen in diverse huisartsenpraktijken om mij uiteindelijk in 1995 in Hilversum te vestigen. In Casa Cura, een multidiciplinair gezondheidscentrum, oefen ik het vak in de breedste zin van het woord uit. Zo ben ik sinds 2000 opleider van huisartsen aan de UU. Ook ben ik steeds bestuurlijk actief, zodat ik mijn steentje kan bijdragen om de huisartsenzorg waar mogelijk iets te verbeteren.

Samen met Nienke van den Esschert doen we als “De Doe Dokters”, nu ook chirurgische ingrepen voor andere huisartsen en tevens sterilisaties (vasectomieën) bij de man, die heel goed door ons, als hiervoor bekwame huisartsen , in de 1e lijn gedaan kunnen worden.

Nienke van den Esschert

Ik ben in 2006 afgestudeerd in de geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam/AMC. Na een periode als arts-assistent chirurgie in Tergooi (toen nog ziekenhuis Hilversum) te hebben gewerkt, ben ik gestart met promotie-onderzoek bij de leverchirurgie in het AMC. In 2011 heb ik mijn proefschrift afgerond en met succes mogen verdedigen. Ik heb mijn hart gevolgd en ben aan de huisartsenopleiding aan de Universiteit van Amsterdam begonnen. Deze heb ik in 2013 afgerond. In 2017 ben ik bij Casa Cura terecht gekomen en sinds 2019 ben ik samen met Alian Bouma praktijkhouder van Huisartsenpraktijk Vita. Mijn passie voor snijdende specialismen is nooit verdwenen. We doen al jaren diverse ingrepen in de praktijk en hebben dit uitgebreid met de vasectomie. Samen met Michiel Boersma zet ik me met veel plezier in om kleine ingrepen in de huisartsenpraktijk te verrichten. Dit kan dus ook als uw eigen huisarts deze ingrepen niet doet en u wel graag in de eerstelijn geholpen wilt worden.